Raportointinäkymät ja integraatiot

Pro3-Yleinen

Tyypillisesti projektien tiedot ovat hajallaan eri järjestelmissä ja niiden käsittely on hankalaa ja tiedon löytäminen on aikaa vievää. Lisäksi tiedon hyödyntäminen vaatii yleensä paljon manuaalista työtä. Pro3 raportointinäkymät ovat ratkaisu tähän.

Raportointinäkymissä oleva tieto on aina ajantasalla ja löytyy samasta paikasta. Raportointinäkymiin voidaan koota tietoa joko Pro3:ssa olevasta tiedosta tai sitten tietoa voidaan tuoda myös muista taustajärjestelmistä integraatioiden avulla.

Yleisimmät asiakkaiden käyttämät raportointinäkymät ovat projektikohtainen raportointinäkymä sekä kaikista projekteista yleiskuvaa antava salkkuraporttinäkymä.

Projektikohtainen raportointinäkymä

Projektikohtaiseen raportointinäkymään voidaan tuoda monenlaista tietoa, jotka näkyvät omina osioinaan.

Raportoitavia asioita voivat olla esimerkiksi projektin ajallinen eteneminen, projektin laatuun, työturvallisuuteen ja kustannuksiin liittyviä tietoja sekä dokumenttien ja tehtävien seuranta. Oleellista on, että kaikki keskeinen projektitieto on käytettävissä yhdellä näkymällä sekä helposti löydettävässä ja ymmärrettävässä muodossa.

Raportointinäkymiä pystytään muokkaamaan asiakkaan tarpeiden mukaan ja tekemään näkymä jokaiselle asiakkaalle sopivaksi. Integraatioita tehdään molemmille tasoille, sekä projekti- että salkkutasolle.

Esimerkkikuva projektin päätöksentekopisteiden raportista.

Salkkuraportti ja integraatiot Pro3 järjestelmän kanssa

Salkkuraportissa kerätään kaikkien projektien projektitieto yhteen näkymään. Sillä pystytään raportoimaan kaikkia projekteja, esim. aikajanan, tehtävien ja dokumenttien kautta. Salkkuraportin avulla saadaan nopeasti yleiskuva siitä, miten projektit etenevät.

Esimerkkikuva salkkuraportin päätöksentekopisteistä.

Integraatioiden avulla salkkuraportissa pystytään seuraamaan myös kaikkien projektien taloudellista tilannetta.

Muun muassa seuraavalaisiin järjestelmiin on toteutettu integraatioita, joiden kautta tuodaan tietoa raportointinäkymiin:

  • Projektin taloustiedot – SAP, Jydacom, asiakkaan tietovarasto ym.
  • Laadunvarmistus ja työturvallisuus – Congrid, Kotopro ym.
  • Projektin jätemäärät – ZeroWaste
  • Asiakastyytyväisyyden mittaaminen – SurveyPal, Innolink
  • Sähköinen allekirjoitusprosessi – SignSpace, Visma Sign ym.

Näiden lisäksi voidaan asiakkaan tarpeiden mukaan tehdä integraatioita myös muihin taustajärjestelmiin.

Esimerkki salkkuraporttinäkymän talousosioista.

Pro3:een on toteutettu API rajapinta, joka mahdollistaa myös tiedon hakemisen Pro3:sta muihin järjestelmiin. Mikäli asiakkaalla on siis käytössä jokin ulkoinen raportointijärjestelmä, on tämän rajapinnan läpi mahdollista hakea Pro3:sta tietoja sinne.

Tags:

Ei kommentteja vielä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *